
רבים מהגיקים ילידי שנות ה-80 וה-90 היו צמודים אל מסך הטלוויזיה בעקבות עלילות ספינת החלל אנטרפרייז בסדרה מסע בין כוכבים: הדור הבא. הרבה מים עברו בנהר מאז וגם המותג עצמו השתנה לא מעט בהתאם לזמנים החדשים, אבל לפי דברים שאמר לאחרונה השחקן ברנט ספיינר, חידוש של הסדרה הוא רק עניין של זמן.
ברנט ספיינר, שגילם בסדרה המקורית את הרובוט (הקלולס לעתים) קומנדר דאטה ואף הפציע בהופעת אורח במסגרת סדרת הסולו של פטריק סטיוארט, פיקארד, התראיין לאתר Syfy.com. במסגרת הראיון הוא אמר כמה דברים מעניינים בנוגע לסיכויים של סדרת המד"ב הנוסטלגית לחזור אל המסך.
ספיינר טוען כי מסע בין כוכבים: הדור הבא תקבל חידוש במוקדם או במאוחר. הוא מבסס את דבריו על ההצלחה הגדולה של הופעת ספוק וקפטן קירק בעונה השניה של הסדרה דיסקברי, שהייתה כה משמעותית עד שחלק גדול מהמעריצים של המותג העלו דרישה להחזיר את שתי הדמויות הללו לסדרה משלהן.
ספיינר אף הוסיף ואמר כי לדעתו יש ללהק צוות שחקנים צעיר שיחליף את המקורי ויכנס לנעלי הדמויות במקומן. בנוגע לשאלה האם פטריק סטיוארט צריך להמשיך לגלם את קפטן פיקארד גם בסדרה המחודשת, ענה שמצד אחד הוא אמנם אינו פוסל את האפשרות אבל מצד שני הוא אינו יודע האם סטיוארט יצליח לעמוד במאמץ הכרוך בכך.
אגב, כאשר ספיינר נשאל האם מפריע לו שילהקו מחדש את דמותו של דאטה, הוא ענה "בטח שמפריע! אבל אני מצפה לזה. יהיה מגניב אם יעשו ספין-אוף לסדרה".
נכון לרגע כתיבת שורות אלה חברת CBS, שמחזיקה בזכויות השידור של המותג, או כל גורם רלוונטי אחר שיש לו נגיעה כלשהי במותג, לא הגיב לדברים שנאמרו בראיון.