Zombie 100 – להפיק את המיטב מהאפוקליפסה

המנגה המבטיחה Zombie 100 היא שילוב מרענן של קומדיה, טרגדיה ופילוסופיית חיים, שעם קצת מזל עוד נשמע עליה הרבה בעתיד

zombie 100

מה הייתם עושים אילו פרצה אפוקליפסת זומבים – מוצאים מקום בטוח ומתבצרים בו? יוצאים להילחם ראש-בראש בנגועים? או אולי מסתובבים בעולם בחיפוש אחר תרופה? תשכחו מכל האופציות הגנריות האלה, כי התשובה של המנגה הקומית Zombie 100 הרבה יותר מעניינת.

כאמור, Zombie 100, או בשמה המלא 100 Things I Want To Do Before I Become A Zombie או בכינוי הקליט יותר שלה Bucket List of the Dead, היא מנגה של אפוקליפסת זומבים. הפרוטגוניסט של הסיפור הוא אקירה, בחור חסר שמחת חיים בשנות ה-20 לחייו שתקוע במשרד בו הבוסים מתעללים בעובדיהם. בוקר אחד אקירה מתעורר לתוך האפוקליפסה ולראשונה מזה שנים חש חירות נפלאה לעשות ככל העולה ברוחו. הוא מתחיל לגבש רשימה של 100 דברים שהוא רוצה לעשות לפני שיהפוך לזומבי ויוצא להגשים אותה.

Zombie 100 היא מנגה שהדגש שלה הוא על הצד הקומי של הדברים. הדבר בא לידי ביטוי בגישה של אקירה לכל הסיטואציה – בעוד רוב האנשים סביבו חרדים לחייהם ומנסים לשרוד, אקירה מנסה להפיק את המיטב מהמצב, ליהנות מהדברים הקטנים שעוד נותרו בעולם הזה ולהגשים את הרשימה שלו על הדרך. אם לצורך ההשוואה נתייחס ליצירות מערביות שאנחנו כבר מכירים, המנגה מרגישה כאילו הכניסו את טלהסי מזומבילנד לתוך העולם הרציני והקודר של המתים המהלכים.

אבל שלא יהיה שום צל של ספק, זו אמנם קומדיה אבל עדיין מדובר באפוקליפסת זומבים לכל דבר ועניין עם הרבה דם, מוות, אובדן ואל-מתים מעוררי אימה. חוץ מזה יש פה גם כמות מטרידה מעט של עירום לצרכים קומיים, אבל מה לעשות שהיפנים חולים על זה והרבה יותר ליברלים מאיתנו בנושא. בכל אופן, יש סיבה טובה מדוע המנגה הזו מדורגת לגיל 18 ומעלה, או Seinen בסולם הדירוג היפני.

zombie 100
Zombie 100 (Image courtesy of Viz)

מעבר לקונספט עצמו, מה שיפה בסיפור הוא המסר שמנסים להעביר בין השורות. ככל שמתקדמים בקריאת הפרקים מגלים כאן דיון מעניין על שגרת החיים השוחקת, שכל כך קל לטבוע בתוכה וכתוצאה מכך לשכוח את השאיפות שהיו לך לפני; על כניעה לתכתיבים ולציפיות מלמעלה, שמדכאים את הרצון החופשי של האינדיבידואל; על מה שהחברה מצפה מאיתנו להיות לעומת איך היינו רוצים לחיות את חיינו. הדיונים הללו נעשים מול דמויות שונות שאקירה פוגש בדרכו, כאשר חלקן מצטרפות למסע שלו להגשמה עצמית. מי שמצפה ליותר מחטיף אימה-קומי קליל ימצא פה את מבוקשו.

על כתיבת הסיפור אחראי הארו אסו (Haro Asou) ועל הארט קוטארו טקטה (Kotaru Takata). למיטב הבנתי לשניהם אין ברזומה עבודות קודמות בולטות, אז אולי Zombie 100 תהיה הפריצה הגדולה שלהם כי עד כה הם עושים עבודה מעולה. נכון לרגע כתיבת שורות אלה יצאו יותר מ-20 פרקים של המנגה והזרוע עוד נטויה. יש כאן מספיק חומר לעונה אחת של אנימה אם סטודיו כלשהו יחליט להרים את הכפפה ואני בהחלט מצפה ליום שזה יקרה.

לאספנים שבינינו, עותק מודפס מתורגם לאנגלית של Zombie 100 זמין לרכישה דרך האתר של Viz. יש גם עותק דיגיטלי שיחסוך לכם זמן וכמה דולרים.

תגובות

במאמר זה

נגישות