"המפגש" סוחף איתו את מבקרי הקולנוע ברחבי העולם

רוב מוחץ של המבקרים משבח את "המפגש", סרט המדע הבדיוני החדש שמתאר כיצד תגיב האנושות ביום בו יפלשו לכוכב שלנו חייזרים שכוונתם אינה ידועה

אולי בסרט המפגש האנושות מפולגת בדעתה כיצד להתנהל מול החייזרים שפולשים אל כדור הארץ, אבל רוב מוחץ של מבקרי הקולנוע התרשם ממנו, ולטובה – על פי האתר Metacritic, הסרט זוכה לממוצע ציונים של 81 אחרי 52 ביקורות, מתוכן 47 חיוביות. ב-Rotten Tomatoes הוא נהנה מציון ממוצע של 93 אחוז.

להלן ציטוטים נבחרים מתוך הביקורות:

ReelViews (ציון 100): "על אף שהמפגש הוא על מגע ראשון על חוצנים, הוא מספר יותר על החוויה של האנושות מאשר על היצורים מעולם אחר. זהו סרט עוצמתי וללא ספק אחד הטובים ביותר של 2016".

USA Today (ציון 100): "המפגש הוא סרט יפהפה ומעורר מחשבה שכמעט בכוחות עצמו מפצה על כל סרט פלישת חייזרים רע שראיתם. כן, אפילו על היום השלישי: התחדשות".

The Verge (ציון 95): "ההצלחה יוצאת הדופן של המפגש נזקפת לזכות שילוב בין סגנון מרהיב ושאלות מדע בדיוני גדולות לבין אינטליגנציה רגשית אדירה שמחממת את הלב עד כדי פיצוץ".

CineVue (ציון 80): "על אף כמה מקומות שאינם מלוטשים בצורה מושלמת, המפגש הוא הסרט עם המדע הבדיוני הכי אינטליגנטי".

רק לשם האיזון, הנה מה שאמרו המבקרים הבודדים שלא אהבו את הסרט:

Christian Science Monitor (ציון 58): "כל עוד לא קורה משהו ממש מונומנטלי, אני מעדיף את המדע הבדיוני שלי קליל יותר מאשר כבד".

Miami Herald (ציון 50): "המפגש נראה תחילה כסרט עמוק וכבד אך הוא מפסיק להיות הגיוני בהמשך".

לחצו כאן כדי לקרוא את הביקורת שלנו על הסרט, וספרו לנו למטה בתגובות האם אתם מסכימים עם דברי המבקרים עליו.

תגובות

In this article

נגישות