רידלי סקוט מסביר מדוע הוא מתרחק מסרטי גיבורי-על

הבמאי המוערך רידלי סקוט מסביר מדוע הוא לעולם לא יביים סרטי גיבורי-העל, אף שקיבל הצעות לעשות כאלה, ומה הוא חושב על מצבו של עולם הקולנוע כיום

הבמאי רידלי סקוט, שברזומה שלו תמצאו את להציל את מארק וואטני, הסרט המקורי של הנוסע השמיני ועוד כמה סרטים בולטים, התראיין לאתר Digital Spy והסביר מדוע הוא לעולם לא יביים סרט של גיבורי-על.

לדבריו של רידלי סקוט, הוא קיבל לאורך השנים כבר מספר הצעות לביים סרטים מז'אנר זה, אבל השיב בשלילה על כולן. הסיבה לכך היא שאין לו עניין בגיבורי-על קולנועיים ושהוא רוצה "להמשיך לייצר סרטים חכמים".

"סרטי גיבורי-על אינם כוס התה שלי", מסביר סקוט, "לכן מעולם לא עשיתי אחד. ביקשו ממנו כבר כמה פעמים, אבל אני פשוט לא מאמין בסיטואציות התלושות מהמציאות של גיבורי-העל". סקוט הוסיף גם שהרבה יותר קשה לעבד קומיקס למסך הגדול.

לאור התשובה שלו, רידלי סקוט נשאל מדוע בזמנו הוא כן הסכים לביים את בלייד ראנר, שהוא סרט מדע בדיוני שאינו קשור למציאות של ימינו. על כך הוא ענה שאמנם יש בסרט אווירה אפילה כמו בסרט של באטמן או סופרמן, אך ש"בניגוד אליהם יש לו סיפור פאקינג טוב!".

בסיום הראיון, אומר סקוט שלדעתו עולם הקולנוע נמצא במצב גרוע, ושהוא "מקווה שזה לא ישפיע על מי מאיתנו שרוצה להמשיך לייצר סרטים חכמים".

בימים אלה עובד רידלי סקוט על הסרט החדש בסדרת הנוסע השמיני, שנקרא Alien: Covenant. מדובר בסרט מקדים שאמור לקשר בין אירועי הפרק הקודם, פרומתאוס, לבין הנוסע השמיני המקורי משנת 1979. בחודש שעבר פורסם טריילר ראשון של סרט האימה. במקביל, הוא נכנס לנעלי המפיק בסרט ההמשך של בלייד ראנר, שנקרא בלייד ראנר 2049, וגם בו יככב השחקן האריסון פורד. לחצו כאן כדי לצפות בתמונות ראשונות מהסרט.

תגובות

In this article

נגישות