נדירים המשחקים שמבוססים על סרטים או סדרות שהם באמת טובים. רוב המשחקים האלה מרגישים תמיד בלתי גמורים, וכל התפקיד שלהם הוא לעשות עוד קצת כסף על חשבון הפופולאריות של הסרט או הסדרה. בכל זאת, יש לפעמים כמה כאלה שמצליחים להיות טובים, כמו למשל סדרת משחקי Batman: Arkham שמצליחה בשנים האחרונות. כזה גם היה המשחק South Park: The Stick of Truth שיצא בשנת 2014. חוץ מזה שהוא נראה ממש כמו פרק ארוך במיוחד של הסדרה, הוא גם נכתב ונוצר על ידי מאט סטון וטריי פארקר, יוצרי הסדרה. מה שמקנה לו לא רק אותנטיות ודמיון לסדרת המקור אלא גם עלילה מצוינת, בדיחות קורעות מצחוק והמון גסויות שאפילו צונזרו במדינות מסוימות בעולם. אבל חוץ מהמראה הנכון והעלילה הכיפית, המשחק הפתיעה גם במשחקיות מצוינת ומורכבת ממש. הוא היה משחק בסגנון משחקי תפקידים יפניים כמו סדרת Final Fantasy, עם קרבות בתורות, קסמים, יכולות מיוחדות, חפצים לאסוף וכל מה שמשתמע מז'אנר המשחקים הזה.
שלוש וחצי שנים אחריו מגיע סוף סוף משחק ההמשך, אחרי שהיציאה שלו נדחתה לא מעט פעמים, עם השם המשעשע The Fractured But Whole ועם עלילה ומשחקיות חדשים לגמרי. המשחק הקודם צחק בעיקר על עולמות הפנטזיה, כשכל הילדים התחפשו לדמויות של קוסמים ולוחמים, ומהדמויות שלהם נבעו גם הכוחות שלהם בקרבות. הפעם, המשחק פונה לצחוק על טרנד הסופר גיבורים שכבש את העולם בשנים האחרונות. כל ילד אימץ לעצמו זהות בדויה של סופר גיבור שונה, ויחד הם יוצאים להילחם בקבוצת הילדים היריבה על הזכות להציל חתול אובד בשכונה ולקבל את הפרס של 100 הדולר, כדי ליצור לעצמם פרנצ'ייז מצליח עם המון סרטי המשך, כמובן.
כמו הרבה מפרקי הסדרה, כמעט כל המשחק מתרחש במוחם של הילדים. הקרבות הסוערים שלהם נגד היריבים מתרחשים בדרך כלל ברחובות העיר, ומדי פעם אפשר לראות שמכונית שעוברת ברחוב עוצרת לגמרי את המשחק, הם כולם רצים למדרכה כדי לתת לה לעבור, ואחר כך חוזרים לקרב כאילו כלום לא קרה. הרגעים הקטנים האלה מפוזרים לאורך כל המשחק, ואחד הדברים הכי כיפיים בו הוא לראות ולגלות אותם, כמו למשל חפץ קסום שמעניק כוחות נסתרים שהוא בעצם ספינר.
מערכת הקרבות של The Fractured But Whole עברה שינוי די גדול. הקרבות עדיין מתרחשים בתורות, אבל הפעם לוח המשחק מחולק למשבצות, בדומה למשחקי אסטרטגיה בתורות, וכל תור צריך לבחור לא רק את ההתקפה שרוצים לבצע, אלא גם את המיקום של השחקן. המיקום גם קובע אילו התקפות אפשר לבצע (וגם מאילו התקפות תיפגעו). יש כוחות שתוקפים משבצת אחת בלוח, יש כאלה שתוקפים שורה שלמה ועוד ועוד. מערכת הקרבות מורכבת למדי (במיוחד בשלבים המאוחרים יותר של המשחק, כשהמון כוחות וקסמים מתגלים), אבל היא מרגישה קצת פחות מלוטשת מהמערכת הקודמת, שהייתה כיפית קצת יותר, וגם הקרבות שבה עברו הרבה יותר מהר, ולא נמשכו כל כך הרבה זמן.
העיר הפעם גם גדולה יותר, ובמהלך המשחק תזכו לבקר בכל המקומות העיקריים שבה. לא רק בבתים של כל הילדים, אלא גם בתחנת המשטרה, בבית הספר, בעירייה ובכל מקום. גם רוב הדמויות מהסדרה מופיעות פה, חלקן לגיחה קטנטנה וחלקן לתפקידים גדולים יותר. העיר מלאה במקומות סודיים שמסתירים חפצים ששווה לאסוף. חלקם יעזרו לכם בקווסטים מסוימים ויתנו לכם עוד קצת נקודות נסיון כדי להתקדם ברמות, וחלקם ישמשו עבורכם כחומרי גלם במערכת יצירת החפצים של המשחק, שהיא מורכבת ומלאת אפשריות.
על רוב חלקי The Fractured But Whole תשלטו דרך הטלפון הנייד שלכם, כאשר כל תפריט מופעל ע"י אפליקציה ייעודית, כולל אפליקציית Coonstagram שהיא הגרסה של South Park למשהו שהוא שילוב בין אינסטגרם לפייסבוק, כולל סטטוסים של החברים שלכם ואפשרויות לעשות סלפי עם המון מהדמויות. כמו המשחק הקודם, וכמו הסדרה כמובן, המשחק לא חף מגסויות ועיסוק בנושאים שנויים במחלוקת. מיד בתחילת המשחק תצטרכו לבחור את דרגת הקושי שלו, וככל שתבחרו קושי גבוה יותר, כך הדמות שלכם תהפוך לבעל עור כהה יותר, כדי לסמל כמובן עד כמה החיים לאנשים כהי עור קשים יותר. זה קורה ממש בשניות הראשונות של המשחק, ומפה זה הולך ומחמיר, כולל כמה מיני גיימס גסים במיוחד, אז ראו הוזהרתם.
אם אתם חובבי הסדרה, אין שום שאלה ואתם חייבים לשים יד על South Park: The Fractured But Whole. העלילה שלו מצחיקה כמו הפרקים הכי טובים שלה, וכיף מאוד להסתובב בעיר ולחקור אותה. גם אם אתם לא ממש מעריצים שרופים (אבל מומלצת הכרות לפחות בסיסית עם הסדרה והדמויות שלה כדי להנות באמת), מדובר במשחק כיפי מאוד ובעיקר מצחיק מאוד, ששווה לבלות בחברתו 20-30 שעות.