אספנות הוא תחום מוכר מאוד עבור הגיקים מכל הפאנדומים, אבל בשנים האחרונות הוא תופס תאוצה אפילו יותר בזכות הפופולריות של פאנקו פופ. אך כמובן שברגע שיש ביקוש גדול למוצר כלשהו, יש כאלה שינסו לנצל את המצב כדי למכור חיקויים זולים על חשבונינו. במדריך זה נסביר כיצד ניתן להבין האם פאנקו פופ שמוצע למכירה הוא אותנטי או חיקוי.
חפשו מספר סידורי
על הקופסה של כל פאנקו פופ מקורי יש מספר סידורי רשמי. המספר יכול להשתנות על פי מספר הרישיון של היצרן, אבל בכל מקרה הוא תמיד יכלול את מספר הפריט ושנת הייצור שלו. את המספר הסידורי ניתן למצוא על גב הקופסה למטה והוא יכול להיות מוטבע או מודפס עליה.
מקום נוסף בו ניתן למצוא מספר סידורי הוא על כף הרגל של הדמות עצמה, שמוטבע על ה"סוליות" שלה. שימו לב שבחלק מהפופים המספר מוטבע במקומות אחרים מהמקובל. בכל אופן, אם יש לכם חשד והקופסה פשוט איננה בהישג יד – בקשו לראות תמונה.
שינויים בגרפיקה על הקופסה
פופים שאינם אותנטיים נוטים להגיע בקופסאות עם גרפיקה לוקה בחסר, בין אם בגלל חוסר היכולת של המזייפים להעתיק אותה בצורה מדויקת מספיק ובין אם נטו כדי לחסוך לעצמם עלויות ולהגדיל רווחים. ישנם שני אלמנטים מרכזיים על הקופסה שקל להבחין בהיעדרם או בשינויים שנעשו בהם:
- עודף צבע לבן מסביב לציור של הדמות על קדמת הקופסה, כלומר ההיקף עבה מדי בצורה מובחנת לעין.
- היעדר של אחד או יותר מהלוגואים – של פופ או של המותג אליו שייכת הדמות.
מצורפת כאן למטה תמונה של פופ אותנטי, בה מסומנים האזורים על הקופסה עליהם צריך להסתכל. הדרך הטובה ביותר להבחין בין אותנטי לזיוף היא להשיג צילום רשמי של הקופסה ולהשוות אותו עם צילום של המוצר שמוצע למכירה, לדוגמה דרך האתר הרשמי של פאנקו.
טיפים לקניה בטוחה של פאנקו פופ ברשת
אספנים רבים רוכשים פריטים לא בהכרח מהחנויות בארץ אלא דרך האינטרנט באתרים כמו eBay. הנה "כללי אצבע" בסיסיים לרכישה ברשת, שכל אחד מהם מהווה נורה אדומה פוטנציאלית מפני מוצר מזויף.
- יסלחו לי הסינים על ההכללה, אבל אם המוצר נמכר בסין או נשלח דרכה – סיכוי גבוה שמדובר בזיוף.
- בדקו ביקורות ופידבקים על המוכר ו/או על המוצר. אם ישנן ביקורות שליליות או מיעוט של ביקורות בכלל, עדיף להימנע ולחפש מקור אחר.
- כולנו אוהבים למצוא הנחות ומבצעים אבל צריך לדעת לא להתעוור מהם. אם פופ שעולה בדרך כלל 100 דולר מוצע למכירה ב-20 דולר, כלומר ב-80 אחוז הנחה, אל תיפלו למלכודת הזו.
- מחסור בתמונות – אם המוכר לא סיפק תמונות של המוצר עצמו או הסתפק רק בתמונה כללית שאפשר בקלות לאתר בגוגל, ראו זאת כנורה אדומה.
אם גם אחרי כל הבדיקות הללו אינכם בטוחים האם פופ אמיתי או לא, יש עוד כמה פעולות שאפשר לעשות:
- בדקו את הפרופיל של המוכר, בין אם בפייסבוק או ב-eBay, וחפשו כמה שיותר פרטים עליו ועל הפעילות שלו. אם יש לו ותק בתחום זה סימן טוב.
- בקשו מהמוכר שישלח לכם כמה שיותר תמונות של המוצר, גם של הקופסה וגם של הפופ עצמו. כך תוכלו לחפש אחר סימנים כמו מספר סידורי ושינויים בגרפיקה של הקופסה. אם המוכר אינו מגיב או מסרב לבקשה – התרחקו ממנו כמו מאש.
- חוכמת ההמונים – בקשו מחברים שאתם סומכים עליהם לבדוק ולייעץ האם ההצעה היא של פאנקו פופ מקורי או לא.
אנחנו מקווים שמדריך זה עזר לכם להחכים איך לזהות פופ אותנטי ולהימנע מחיקויים. על אף זאת, חשוב לציין שלא לעולם חוסן והזייפנים עלולים גם הם להשתפר עם הזמן, אז שימו אצבע על הדופק והישארו מעודכנים לגבי התפתחויות בתחום כמו סימני זיהוי נוספים.