שדה הקרב של העתיד ממשיך במגמה של ניהול הלחימה מרחוק באמצעות רובוטים למיניהם. החידוש האחרון בתחום הוא דוגו (Dogo), רובוט פרי פיתוח ישראלי שמיועד ללחימה בטווח קרוב.
הרובוט חמוש באקדח 9 מילימטר מסוג Glock 26 עם 14 מחסניות ושימושי בעיקר למשימות סיור בעלות סיכון גבוה לחיי אדם. כמו כן, אפשר להטעין עליו ציוד נוסף על פי צורך, כמו תרסיס פלפל במקרה וצריך לנטרל אויב מבלי לפצוע אותו. הרובוט מצוייד בשמונה מצלמות, 6 מהן מעניקות למפעיל שלו טווח ראיה של 360 מעלות והשתיים האחרות אחראיות על כיוון הנשק. הסוללה שלו מחזיקה מעמד בין שעתיים לחמש שעות של פעילות בשטח ומשקלו עומד על 12 קילו בלבד, מה שמאפשר לשאת אותו.
פתיחה באש דרך מסך מגע
"לרובוט יש יתרונות מסויימים על פני לוחם אנושי", צוטט שחר גל, סגן נשיא מחלקת פיתוח עסקים בחברת General Robotics, באתר Defense Update. הוא ציין גם כי דוגו נוצר עבור משימות של צוותי כוחות מיוחדים וחיל רגלים, ושביכולתו של הרובוט לעלות במדרגות ולנוע בתנאי שטח שונים. במקרה ויש יותר מרובוט אחד, דוגו אמור להיות יעיל גם במשימות בהן עליו לרדוף אחרי מטרה בתנועה. השימוש במספר רובוטים רודפים מאפשר כיסוי של יותר נתיבי בריחה אפשריים. דוגו מסוגל לכוון גבוה מספיק כדי להכניע אדם עומד או שוכב על מיטה.
השליטה על דוגו מתבצעת מרחוק באמצעות מסך מגע של פנסוניק מסוג Ruggedized FZ-G1. בצידי מסך המגע מוצבים ג'ויסטיקים שבאמצעותם ניתן לתמרן את הרובוט. אחרי לחיצה על מתג שמשמש כמעין נצרה של הנשק, לחיצה על מסך המגע מורה על הרובוט לפתוח באש לכיוון הנקודה שסומנה. דוגו מצוייד גם במערכת רדיו דו כיוונית מה שמאפשר למפעיל לתקשר דרך הרובוט עם אנשים בשטח במקרה הצורך, לדוגמה במשימות של חילוץ בני ערובה.
דוגו נשמע כהמצאה שימושית מאוד, בעיקר באיזור כמו המזרח התיכון שלצערינו נוטה להתלקח פעם בכמה שנים. קל מאוד לדמיין כיצד חיילי צה"ל יכולים להיעזר בו כדי לבדוק מה מצפה להם מעבר לפינה בשדה קרב אורבני או אפילו לבדוק מנהרות טרור מבלי לקחת סיכונים מיותרים שעלולים לעלות בחיי אדם.