יש מעריצים שחושבים שהעלילה של הסדרה, הסרט או הספר שהם כה אוהבים הייתה יכולה להיות טובה יותר אילו הסוף היה שונה. אחרים היו רוצים לראות לאן הסיפור היה מתקדם אילו פרט כזה או אחר היה משתנה. ויש כאלה שפשוט אוהבים לעוף על כנפי הדמיון. בדיוק בשביל זה יש פאנפיקים, או "ספרות חובבים" אם תשאלו את ויקיפדיה. זו הבמה הקטנה והבלתי רשמית בה המעריצים יכולים לקחת את הסיפור המקורי לכל כיוון שרק ירצו בגבול הטעם הטוב.
במאמר זה רוכזו 5 פאנפיקים של מותגים מוכרים ממחוזות הפנטזיה שאנו ממליצים לקרוא אותם, או לכל הפחות אהבנו את הקונספט שהם מציעים.
מלך האריות מהעיניים של נלה
אחרי שסימבה בורח מצוק התקווה אנו רואים את חברת הילדות שלו, הלביאה נלה, רק אחרי כמה שנים קדימה כשהם כבר בוגרים. אבל מה קרה עם נלה בשנים שעברו בין המנוסה של סימבה ועד שהשלטון של סקאר וצבא הצבועים שלו דחק אותה לחפש עזרה במקומות אחרים? את החלק החסר הזה מנסה להשלים הסיפור The Lion King Chronicles: Nala's Tears.
אריה סטארק חוזרת בזמן
חלק מהצופים של משחקי הכס אהבו את הקרב בווינטרפל נגד המהלכים הלבנים וצבא הזומבים שלהם, אחרים לא ממש בטענה שהפריים חשוך ולא רואים כלום. אבל לי אישית הפריע שבראן סטארק לא תרם מאומה למאמץ המלחמתי מעבר להיותו פיתיון חי למלך הלילה.
בסיפור Blood & Waters מלך הלילה דווקא עומד לנצח בקרב, אז בראן בלית ברירה מנסה להיות שימושי ומציע לאחותו אריה מוצא אחרון – להחזיר את המודעות שלה לתחילת העלילה כשהיא הייתה בת 11 בלבד כדי שתוכל לשנות את מהלך האירועים. בהמשך העלילה מעריצי אריה וגנדרי עשויים להרגיש בבית.
לקריאת הפאנפיק Blood & Waters לחצו כאן
מידוריה מתדרדר לצד האפל
הרבה פאנפיקים אוהבים לדמיין מה היה קורה אילו הפרוטגוניסט היה דווקא האיש הרע של הסיפור. לפעמים יש אפילו סיפורים רשמיים מהסוג הזה כמו Red Son, בו מתואר מה היה קורה אילו סופרמן היה נוחת לא בארה"ב אלא בברית המועצות והופך לכלי המשרת את השאיפות האימפריאליסטיות של האחרונה.
הפאנפיק הזה הוא על מידוריה, הפרוטגוניסט של My Hero Academia. מה היה קורה אילו אול-מייט לא היה מציע לו להיות יורשו? איך מידוריה היה מתמודד עם כאב הלב כשחלומו להיות גיבור מתנפץ מול עיניו? ומה היה קורה אם מי שהיה מושיט לו יד לעזרה כדי לנקום הוא דווקא שיגרקי, האנטגוניסט? זה הקונספט הכללי של הסיפור Behind a Mask.
אורי והחשיכה המוחלטת
לפעמים אפילו משחקים למחשב מקבלים פאנפיקים. הסיפור Ori and the Eternal Darkness מתרחש ארבעה חודשים אחרי אירועי המשחק הראשון (ההמשך צפוי לצאת במרץ הקרוב) ומתאר איום חדש שמאיים על השלום ביער. אחד הדברים שאהבתי בפאנפיק הזה הוא המאמץ לשמור על האלמנטים הסיפוריים שמרכיבים את המקור, לדוגמה הדרך בה כתובה ההקדמה בדומה לקריין שמדבר במשפטים קצרים ודרמטיים.
לקריאת הפאנפיק Ori and the Eternal Darkness לחצו כאן
הארי פוטר והילד המקלל
בואו נודה באמת – עלילת הארי פוטר והילד המקולל, אפילו אם ג'יי קיי רולינג עצמה חתומה עליה בעקיפין, מרגישה די מצוצה מהאצבע. וכאשר הסיפור אינו לרוחנו – באופן טבעי זו קרקע פורייה לפריחה של פאנפיקים.
הפעם ההמלצה היא על פאנפיק בעברית בשם הארי פוטר והילד המקלל. בדומה למקור גם הוא עוסק באלבוס פוטר, אך נותן תשובה אחרת לשאלה מה היה קורה אילו הוא היה משובץ בבית סלית'רין. הסיפור עוסק יותר בחיים בהוגוורטס ומתרכז בנושאים שמחוברים יותר אל הקרקע כמו קשיים חברתיים, איך זה להיות "הבן של", התמודדות עם חרדה ועוד – כל הדברים שהפכו את ספרי הארי פוטר לאנושיים.
ה"ספר" של השנה הראשונה כבר הושלם ובימים אלה מתחילים לצאת פרקים של שנת הלימודים השנייה. לינקים לפרקים תוכלו למצוא בפוסט הדביק של העמוד, אז שיהיה לכם מרתון קריאה קסום!
לקריאת הפאנפיק הארי פוטר והילד המקלל לחצו כאן