5 סדרות אנימה שיכניסו את החברים שלכם לעניינים

רוצים לשכנע את החברים שלכם לתת צ'אנס לסדרות אנימה ולא יודעים איך? הנה כמה המלצות לסדרות שיכולות לעזור לכם להדביק אותם באהבה הגדולה שלכם

לא קל לשכנע אנשים בארץ הקטנה שלנו להתייחס לאנימציה בקלות. רוב הפעמים, התגובה הראשונית של השותף שלכם לשיחה תהיה בסגנון "אבל מצוייר זה ילדותי, לא?". ואם גם ככה קשה פה לשכנע מישהו לצפות באנימציה, כשמדובר בסדרות אנימה, כלומר אנימציה שמקורה ביפן, נדרש מאמץ כפול מאחר והבדלי הסגנון והתרבות בין המזרח למערב משמעותיים ולרוב יוצרים רתיעה אצל מי שלא מכיר את התחום.

מישהו צריך להסביר לאותם אנשים שאנימה זה לא רק פוקימון או יו-גי-הו, סדרות שבאמת מיועדות לילדים. כדי לנסות להקל עליכם להוכיח לחבריכם שאנימה יכול להיות מדיום רציני לכל דבר, ריכזתי פה המלצות על 5 סדרות אנימה שיכולות לעזור במטלה. אני יודע שחלק מכם עשוי לחלוק על הבחירות שלי, לכן אני רוצה להסביר קודם את הקווים המנחים לפיהם בחרתי את ההמלצות מטה:

  • סדרות בעלות שימוש מינימלי בגימיקים "כבדים" של אנימה, דוגמת הומור צ'יבי, שעלולים לגרום לצופה הלא-מנוסה להתייחס לתוכן בזלזול.
  • סדרות קצרות של 12-25 פרקים כדי שהצופה לא ירגיש שמפילים עליו סדרה ארוכה מדי לטעמו.
  • מבחינת קהל יעד, פחות דגש על סדרות שמוגדרות "שונן" (Shounen) ויותר על "סיינן" (Seinen).
  • כל הסדרות שנבחרו זמינות גם בדיבוב לאנגלית, במקרה ולצופה יש רתיעה מהשפה היפנית.

אז אחרי שכיסינו את הנושא הזה, בואו ניגש ללב העניין עבורו התכנסנו כאן היום – ההמלצות.

Attack on Titan

סדרה פוסט-אפוקליפטית בה שארית האנושות מסתגרת מאחורי סדרה של חומות ענקיות כדי להתגונן מפני טיטאנים שמאיימים להכחיד את הגזע האנושי. אחרי שבפרק הראשון הטיטאנים מצליחים לפרוץ את החומה, האנושות מוצאת את עצמה נלחמת כדי למנוע שואה שניה. הסדרה מתמקדת בארן, מיקאסה וארמין, שלושה חברי ילדות שמתגייסים לצבא כדי להילחם על גורל האנושות.

למה היא מומלצת? שתי סיבות: הראשונה היא שעלילת הסדרה איננה מתרחשת ביפן אלא באיזור כלשהו באירופה, מה שמבטל את בעיית הבדלי התרבויות בין התרבות היפנית לבין הצופה הישראלי. הסיבה השניה היא ההשקעה הגדולה בכל מה שקשור לתחום הויזואלי והמוזיקלי – השילוב בין האנימציה, הציור ופס קול יוצר יחד חוויה ששואבת את הצופה פנימה. ובלי קשר לזה, באפריל יוצאת העונה השניה אז עכשיו זה הזמן המושלם להתחיל להשלים את הפער.

One Punch Man

פארודיה על גיבורי-על. בעולם בו להיות הגיבור שמציל את היום זה עיסוק נפוץ חי הפרוטגוניסט שלנו, גיבור בשם סאיטמה. אבל לסאיטמה יש בעיה אחת "קטנה" – הוא כל כך חזק שכל יריב שניצב מולו מובס באגרוף בודד, וחוסר האתגר שנובע מכך יוצר אצלו תסכול גדול. התסכול והאדישות מהעיסוק שלו מובילים מהר מאוד לסיטואציות ביזאריות וקומיות בעודו מחפש יריב ראוי שיגרום לו להתרגש שוב מלהט הקרב.

למה היא מומלצת? ראשית כל, היא נוגעת בנושא שכבר מוכר לצופה המערבי הממוצע – גיבורי-על. בזכות הפעילות הקולנועית של מארוול בשנים האחרונות, הנושא הזה הפך להרבה יותר מיינסטרימי. הסיבה השניה היא שמדובר בפארודיה קורעת מצחוק שמנתצת בערך כל אלמנט שמאפיין את גיבורי-העל המערביים, לדוגמה הנטייה לתת לכל גיבור איזה סיפור רקע ארוך וקורע לב.

Psycho-Pass (עונה ראשונה)

מדע בדיוני. בעתיד הרחוק יפן הופכת למדינה שמנוהלת ברובה על ידי אינטליגנציה מלאכותית, שבעזרת טכנולוגיה מתקדמת מנסה לחזות למי מהתושבים יש פוטנציאל פשיעה גבוה ולסמן אותו כאיום שיש לטפל בו לפני שיפשע. על תפיסת אותם איומים פוטנציאליים אחראית יחידה משטרתית מיוחדת שאליה מצטרפת הפרוטגוניסטית, אקאנה, בלשית טריה מהאקדמיה שמנסה לשמור על צלם אנוש במציאות בה מכונה משמשת בתור התובע, השופט והמוציא להורג.

למה היא מומלצת? כי היא מעלה שאלות פילוסופיות מעניינות, דוגמת איך מגדירים את המושג "צדק" או מה עושים כאשר המערכת שוגה בשיפוט. בנוסף, הסדרה מציגה פרוטגוניסטית, אישה שמתפתחת ומתחזקת לאורך הסדרה, מה שיכול לקרוץ למי שעשוי להתעניין בדמויות מסוג זה.

אגב, יש סיבה שהכותרת מתייחסת רק לעונה הראשונה של Psycho-Pass – כי העונה השניה היא פשוט אסון שעדיף להימנע מלצפות בו. אז קחו את זה בחשבון. מי שממש רוצה אחרי העונה הראשונה להנות עוד קצת מהעולם של הסדרה, יכול לנסות את מזלו עם הסרט באורך מלא שיצא לפני כמה שנים.

Parasyte

אימה. חייזרים טפיליים פולשים אל מוחם של אנשים ומתחילים לטרוף כל בן אדם שאינו בשליטתם. שיניצ'י הוא תלמיד תיכון שמגלה בוקר אחד שטפיל כזה השתלט על ידו הימנית אחרי שנכשל להגיע אל מוחו. עכשיו הם צריכים לשתף פעולה כדי לשרוד – מצד אחד לשמור שסוד קיומם לא יחשף ומצד שני לעצור את הטפילים, שרואים את המצב ההיברידי של השניים כאיום.

למה היא מומלצת? שילוב מעניין בין אימה, אקשן ודיון מעמיק על התנהגות החברה האנושית, לדוגמה מדוע בני אדם עשויים להקריב מעצמם לטובת אנשים שקרובים אל ליבם כמו בני משפחה וחברים.

Erased

מתח ופנטזיה. סאטורו הוא צייר מנגה כושל ושליח פיצה בשנות ה-20 המאוחרות לחייו עם כוח מיוחד שמכריח אותו לחזור מספר דקות אחורה בזמן כדי למנוע תאונות מחרידות. יום אחד הוא מופלל ברצח של אמו ואז אותו כוח מסתורי מחזיר אותו 20 שנה אחורה אל תקופת ילדותו. מצוייד בניסיון חיים ומנטליות של אדם בוגר, הוא צריך לפענח מה עליו לתקן וכיצד הדברים קשורים לרצח של אמו.

למה היא מומלצת? שתי סיבות מרכזיות: הראשונה היא שיש כאן תעלומה מעניינת לפתור, ולכן הקצב שלה איטי יותר בהתאם יחסית לסדרות אנימה אחרות שהומלצו כאן. הסיבה השניה היא שהסדרה פונה יותר אל הרגש ומפעילה מגוון רחב של רגשות אצל הצופה – היא יודעת להיות משעשעת, טרגית, עצובה ולפעמים אפילו מפחידה. פרטים נוספים לגבי מה חשבנו על הסדרה ניתן לקרוא בביקורת שפרסמנו בזמנו.

תגובות

במאמר זה

נגישות